12 februari 2013

FETTISDAGEN

 Är det någon dag på året man ska äta semlor så är det på fettisdagen. Så för några dar sedan bakade vi egna semmelbullar och idag, dagen till ära fick våra bägge stora barn alldeles på egen hand tillverka semlor. G fick det stora förtroendet att hålla i den vassa kniven och skar av locket på bullarna. H gröpte ur dem och sedan hjälptes de åt att fylla dem, lägga på grädde, samt pudra dem med florsocker. Mamman och pappan fick traditionella semlor (med hemmagjord mandelmassefyllning), H valde att ha chokladpudding i sin istället för mandelmassa och G valde bort grädden och hade jordgubbssylt i sin. Kanske är det helgerån att kalla barnens semlor för semlor, kanske att semlorna inte skulle vunnit någon skönhetstävling, men barnen hade roligt och de var stolta som tuppar när de senare på kvällen bjöd mamma och pappa på fika.

Mums med barnens egna semlor!
 Hur vill du att din semla ska smaka?

5 kommentarer:

Stina sa...

Gott med semlor.:-) Kram

Jenny sa...

Hej Anna!
Mmm, gott med semla! Själv stod jag emot att äta dessa bakverk igår då jag har hakat på LCHF-dieten;)

Kraam Jenny

Prinsessorna på Bellevue sa...

De var ju superfina ju! Jättekul med lite andra mumsiga fyllningar och inte bara det vanliga traditionella!
Har också provat med chokladpudding, men oftast kör vi vaniljkräm. Det är också jättegott!

Kram
Petronella

Eddan sa...

Hej!

Tack för hälsningen inne i min dammiga gamla blogg ;-)! Det är bra med oss alla fyra. Flickorna börjar bli stora nu, H fyller 13 i mars och M 12 i april! Vi planerar en Estlandsresa igen till sommaren, det ska bli kul!

Må så gott! Kram kram

Bodil sa...

Vad mumsigt gott! Vad kul att barnen fick hjälpa till. Förra året bakade jag själv semlor men inte i år, vet faktiskt inte varför.
Kram Bodil.